Глава МОЗ вважає, що Україна має виробляти власну COVID-вакцину

Вакцина українського виробництва може бути дорожчою
Головне
Глава МОЗ вважає, що Україна має виробляти власну COVID-вакцину
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
3 Квітня 2021, 16:19
читать на русском

Україна повинна виробляти власну вакцину проти коронавірусу, оскільки у світі йде боротьба за отримання COVID-препаратів.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) у Facebook.

Сьогодні, коли у світі йде справжня війна за вакцини, коли уряди країн накладають заборони на експорт законтрактованих і проплачених нами партій вакцин, вихід один – почати виробляти свою, - зазначив він.

На думку міністра, для початку виробництва вакцин в Україні до законодавства потрібно внести зміни та надати пріоритет при державному замовленні українським фармацевтичним виробникам. Вони готові вкладати в це кошти, але їм потрібні гарантії, що держава буде купувати саме в них, бо конкурувати з великими фармвиробниками за ціною вони не зможуть.

Так, наша вакцина, може бути дорожчою, але я вважаю, що ми маємо на це піти. Бо це – питання національної безпеки, - наголосив Степанов.

Читайте також


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

1