Голова Єврокомісії та головний дипломат ЄС відвідають Київ

Боррель та фон дер Ляєн зустрінуться із Зеленським
Важливо
Голова Єврокомісії та головний дипломат ЄС відвідають Київ
Урсула фон дер Ляєн (фото: DW)
5 Квітня 2022, 13:55
читать на русском

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель мають намір відвідати Київ та зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляє BBC, представники ЄС "збираються побувати в Києві до кінця тижня, щоб встигнути повернутись до суботнього заходу у Варшаві, яким закінчиться марафон на підтримку України #StandUpforUkraine".

Зазначається, що поки не відома мета їхнього візиту, однак очікується, що Боррель та Ляєн можуть під час візиту оголосити про ухвалення п'ятого пакета нових санкцій проти росії.

Видання нагадує, що у ЄС обговорювали нові обмеження і майже узгодили їх, проте після трагедії в Бучі минулими вихідними багато європейських лідерів виступили за жорсткіші санкції, включаючи ембарго на нафту, газ або вугілля. Однак єдності у цьому питанні поки немає.

Про візит високопоставлених гостей повідомив також прем'єр-міністр Словенії Янез Янша у Твіттері.

Словенські дипломати приєднаються до литовських дипломатів у Києві. Туди повертається і місія ЄС. Цього тижня до Києва також прибуде президент Єврокомісії та Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки, – написав він.

Нагадаємо, у Європарламенті створили міжнародну мережу для підтримки України.

Читайте також