Голова Миколаївської ОВА Кім став на захист російської мови

Очільник Миколаївщини впевнений, що мова агресора не впливає на рівень любові до своєї Батьківщини
Голова Миколаївської ОВА Кім став на захист російської мови
Віталій Кім (скріншот відео)
14 Жовтня 2023, 14:37
читать на русском

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім переконаний, що мовне питання – важливе, але водночас закликає не змушувати інших переходити на державну. Про це популярний чиновник заявив на зустрічі зі студентами КНУ ім. Тараса Шевченка.

Про це пише "Главком".

Кім став на захист російської мови, наголосивши на тому, що це не впливає на рівень любові до своєї Батьківщини.

"Ми всі переходимо на українську мову. Не бачу нічого поганого у російській насправді. Якщо я буду розмовляти російською, я менше патріотом від цього не стану", – зауважив очільник Миколаївщини.

Кім розповів, що у нього була найкраща вчителька з української – класна керівниця. Усе, що чиновник знає про Україну та українську мову – від неї.

"Це було наприкінці 90-х, тоді не було мейнстріму про українську мову. Ми знали всіх – і Стуса, і Косач-Квітку, і УПА. Це не впливає на те, яка людина", – впевнений голова Миколаївської ОВА.

"Перехід на українську мову має бути природнім, що всі зараз і роблять, тому що не хочуть переходити на мову окупантів. Але, коли ти тій же людині кажеш: "Розмовляй українською, я тебе змушую, ти повинен", то це відштовхує. Я розумію, що це важливе питання й з ним треба працювати", – додав Кім.

Щодо просування російської музику у соцмережах, то політик вважає – не варто змушувати українців відмовитися від цього, якщо вони не хочуть. Натомість Кім запропонував розв'язання проблеми – виробляти цікавіший український контент і тоді переходитимуть на нього.

Нагадаємо, Зеленський, Кім і Притула очолили рейтинг довіри українців до політиків.

Читайте також

1