Глава Миколаївської ОВА Кім розповів про свої плани до кінця війни

Віталій Кім не збирається покидати Миколаївщину
Глава Миколаївської ОВА Кім розповів про свої плани до кінця війни
Віталій Кім (скріншот відео)
7 Липня 2023, 20:49
читать на русском

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім спростував чутки, що його кандидатуру розглядали як нового очільника Київської міської військової адміністрації. Більш того, він планує щонайменше до перемоги України у війні працювати у державному секторі рідного регіону.

Про це Кім заявив в інтерв’ю каналу "Фабрика новин".

"Мені команд ніяких не поступало, ми це не обговорювали. Я розумію, що коли є завдання, треба його виконувати, але я люблю, коли поставлену задачу я можу виконувати ефективно, а не просто там бути. Це перше. По-друге, я люблю Миколаївщину, я тут все розумію, кожен клаптик, і я тут ефективний. Тому в мене в планах такого немає. Якщо будуть якісь розмови, то будемо розмовляти. Але я працюю тут, і в планах - до перемоги щонайменше працювати в державному секторі на Миколаївщині", — сказав він.

Як відомо, після скандалу з укриттями в Києві  президент Володимир Зеленський мав ухвалити низку кадрових рішень щодо Києва. Зокрема, в місті міг з’явитись новий голова КМВА – теперішній очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Наприкінці червня видання "Цензор.НЕТ" з посиланням на джерела повідомило, що Віталій Кім вже дав принципову згоду очолити КМВА. Рішення про заміну Сергія Попка на Кіма нібито мали ухвалити на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

Також співрозмовники видання зазначили, що після визволення Миколаївщини Кім став втрачати популярність, бо більше не перебуває в центрі уваги засобів масової інформації, а його розглядали в якості одного з можливих фронтменів списку "Слуг народу" на найближчих виборах. Тому його й нібито вирішили перевести в Київ для нарощення рейтингу кандидата.

Перед тим 15 червня на Банковій під час наради під керівництвом заступника голови ОПУ Олексія Кулеби обговорювалося питання ухвалення президентом рішення про зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, а також начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка. Внаслідок чого обидві посади може обійняти одна довірена особа президента.

Основним кандидатом на посаду ЗМІ називали ексглаву Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якого Україна запропонувала Казахстану прийняти послом, але отримала відмову. Другим кандидатом вважають ексочільника Укрзалізниці, який встиг до великих корупційних скандалів перебратися у крісло глави фактично "мертвого" міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

Саме Камишін за дорученням президента очолював комісію з перевірки ситуації з бомбосховищами у столиці після того, як 1 червня під зачиненими дверима укриття у Деснянському районі столиці загинули люди.

Однак обидва кандидати відмовилися від посади, тому "зачистку" столиці поки призупинили.

Читайте також

1