Кличко прокоментував можливе призначення Кіма на посаду голови КМВА

Мер Києва зазначив, що готовий працювати з будь-ким, бо "ключове завдання, щоб людина була ефективною"
Головне
Кличко прокоментував можливе призначення Кіма на посаду голови КМВА
Віталій Кличко Фото: kyivcity.gov.ua
26 Червня 2023, 09:43
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував можливість призначення глави Миколаївської ОВА Віталія Кіма на посаду очільника КМВА. Він заявив, що з ним ніхто не погоджує такі питання.

Про це Кличко розповів в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

"Зі мною це ніхто не погоджує. Ці питання не погоджують з мером. Це питання ухвалюється на власний розсуд по тих чи інших показниках. Я на це не впливаю", – заявив мер столиці.

Він підкреслив, що готовий працювати з будь-ким, тому, що "ключове завдання, щоб людина була ефективною".

"Але є одне але. Дуже дивно, коли на військові посади призначають людей, які жодного дня в армії не служили. Дуже дивно виглядає, коли, використовуючи боксерську термінологію, люди, які жодного разу у ринг не виходили. Тобто у нас багато таких речей, які не збігаються з реальністю", – заявив Кличко.

Раніше повідомлялося, що у п’ятницю за наслідками засідання РНБО, президент Володимир Зеленський може ухвалити низку кадрових рішень щодо Києва. Зокрема, в місті може з’явитись новий голова КМВА – теперішній очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

15 червня на Банковій під час наради під керівництвом заступника голови ОПУ Олексія Кулеби обговорювалося питання ухвалення президентом рішення про зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, а також начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка. Внаслідок чого обидві посади може обійняти одна довірена особа президента.

Основним кандидатом на посаду ЗМІ називали ексглаву Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якого Україна запропонувала Казахстану прийняти послом, але отримала відмову. Другим кандидатом вважають ексочільника Укрзалізниці, який встиг до великих корупційних скандалів перебратися у крісло глави фактично "мертвого" міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

Саме Камишін за дорученням президента очолював комісію з перевірки ситуації з бомбосховищами у столиці після того, як 1 червня під зачиненими дверима укриття у Деснянському районі столиці загинули люди.

Однак обидва кандидати відмовилися від посади, тому "зачистку" столиці поки призупинили.

Водночас за деякими джерелами, обговорювався ще один варіант — кандидатура колишнього помічника ексзаступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, який пішов з офісу президента після гучних скандалів з розкраданнями гуманітарки в ОВА та нецільовим використанням коштів, а також відзначився їздою на дорогих автівках під час війни.