Кім може змінити Попка на посаді голови КМВА - ЗМІ

Наступником Кіма у Миколаївській області може стати його заступник Георгій Решетілов
Головне
Кім може змінити Попка на посаді голови КМВА - ЗМІ
Віталій Кім / Фото: president.gov.ua
22 Червня 2023, 12:43
читать на русском

У п’ятницю за наслідками засідання РНБО, президент Володимир Зеленський може ухвалити низку кадрових рішень щодо Києва. Зокрема, в місті може з’явитись новий голова КМВА – теперішній очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на джерела.

Зазначається, що для Банкової це рішення здається вигідним з кількох причин. По-перше, Кім має високу популярність у населення. По-друге, він дуже добре виглядає у публічних комунікаціях.

"По-третє, після звільнення Миколаївщини Кім як герой став втрачати показники, бо тепер не в епіцентрі уваги ЗМІ. А оскільки його розглядають як одного з можливих кандидатів очолити список "Слуг" на наступних виборах, то Київ вважають гарним майданчиком для нарощення рейтингу кандидата", – зазначили у виданні.

Джерела повідомляють, що Кім дам згоду на призначення. А наступником Кіма у Миколаївській області може стати його заступник Георгій Решетілов.

Рішення про заміну Сергія Попка на Кіма можуть ухвалити вже в п’ятницю на засіданні РНБО. Кадрові рішення вже анонсував його секретар Олексій Данілов.

"Президент дав доручення зібрати засідання РНБО. Після тих трагічних подій, які відбулися в Києві було дано завдання перевірити всі укриття на території нашої країни. Така перевірка відбулася. Була дана оцінка. І 23 червня на засіданні РНБО буде розглядатися це питання. Буде доповідь очільника МВС Ігоря Клименка. Буде доповідь ще одного міністра, який безпосередньо відповідав за перевірку. І за результатами доповіді будуть прийняті відповідні рішення", – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, 15 червня на Банковій під час наради під керівництвом заступника голови ОПУ Олексія Кулеби обговорювалося питання ухвалення президентом рішення про зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, а також начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка. Внаслідок чого обидві посади може обійняти одна довірена особа президента.

Основним кандидатом на посаду ЗМІ називали ексглаву Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, якого Україна запропонувала Казахстану прийняти послом, але отримала відмову. Другим кандидатом вважають ексочільника Укрзалізниці, який встиг до великих корупційних скандалів перебратися у крісло глави фактично "мертвого" міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

Саме Камишін за дорученням президента очолював комісію з перевірки ситуації з бомбосховищами у столиці після того, як 1 червня під зачиненими дверима укриття у Деснянському районі столиці загинули люди.

Однак обидва кандидати відмовилися від посади, тому "зачистку" столиці поки призупинили.

Водночас за деякими джерелами, обговорювався ще один варіант — кандидатура колишнього помічника ексзаступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, який пішов з офісу президента після гучних скандалів з розкраданнями гуманітарки в ОВА та нецільовим використанням коштів, а також відзначився їздою на дорогих автівках під час війни.

1