Голова Нацбанку радить банкам обмежити роботу відділень

Перші "карантинні вихідні" пройшли для банків без проблем
Важливо
Голова Нацбанку радить банкам обмежити роботу відділень
Кирило Шевченко (фото: Національний банк України / Facebook)
17 Листопада 2020, 11:28
читать на русском

Голова Національного банку України Кирило Шевченко надав банкам рекомендації щодо роботи під час карантину вихідного дня.

На своїй сторінці у Facebook Шевченко висловив думку, що у вихідні банки повинні закривати ті відділення, які є незавантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину.

Уряд дозволив працювати у карантин "вихідного дня" банкам, страховим компаніям та поштовим операторам. Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, взяти кредит, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі, - нагадав голова НБУ.

Читайте також

За його словами, чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами.

Він опублікував поради та рекомендації банкам, фінустановам та їхнім клієнтам:

  • По-перше, потрібно дотримуватися у всіх банківських відділеннях необхідних заходів безпеки: приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції, проводити дезінфекцію.
  • По-друге, закривати ті відділення, які є сьогодні незавантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, що закриті на час карантину. Це важливий превентивний захід проти поширення коронавірусу.
  • По-третє, радимо громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування. Відвідування людних місць сьогодні наражає на ризик кожного українця. Фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси, і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Не обов’язково відвідувати відділення, щоб здійснювати комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту.

Важливо розуміти: карантинні обмеження – це вимушений крок для збереження здоров’я громадян, - наголосив Шевченко.

Читайте також

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

У низці міст розпочалися протести проти карантину вихідного дня. Підприємців підтримала місцева влада.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1