Голова наглядової ради Нафтогазу ініціює відсторонення Вітренка

Причиною для цього став припис голови НАЗК Олександра Новікова
Важливо
Голова наглядової ради Нафтогазу ініціює відсторонення Вітренка
Юрій Вітренко (фото: УНІАН)
16 Червня 2021, 16:38
читать на русском

Голова наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд скликає позачергове засідання наглядової ради, щоб обговорити відсторонення Юрія Вітренка від виконання обов’язків голови правління компанії в зв’язку з приписом НАЗК про невідповідність його призначення Закону України "Про запобігання корупції".

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті компанії.

Я скликала позачергове засідання наглядової ради, щоб обговорити відсторонення голови правління. З метою забезпечення дотримання найвищих стандартів належного корпоративного врядування, вважаю, що таке відсторонення відповідає інтересам Нафтогазу та України, — зазначила Споттісвуд.

Голова наглядової ради Нафтогазу обговорила ситуацію з прем’єром та Міністром юстиції України і очікує від уряду, як акціонера Нафтогазу, остаточного рішення найближчим часом.

Прем’єр-міністр України зобов’язався прийняти остаточне рішення, у тому числі розв'язати питання щодо припинення строку дії контракту з Юрієм Вітренком (досьє Юрія Вітренка), як вимагається, протягом 10 робочих днів, починаючи з 15 червня 2021 року, — підсумувала Споттісвуд.

Водночас сам Вітренко відзначив, що наглядова рада інформацію щодо припису НАЗК з ним не обговорювала. Він підкреслив, що вважає припис НАЗК таким, що суперечить букві та духу закону та є прикладом "вибіркового правосуддя".

Нагадаємо, голова Національного агентства з запобігання корупції Олександр Новіков видав припис з вимогою скасувати розпорядження уряду про призначення голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка. Зазначається, що таке порушення є підставою для припинення договору колишнього публічного службовця з організацією (ч. 2 ст. 26 Закону України "Про запобігання корупції").

Читайте також

1