Голова ВАКС Танасевич їздила на новорічну вечірку до суддів Вовка та Тупицького - ЗМІ

Саме ВАКС розглядає справу судді Вовка, а голову КСУ Тупицького підозрюють в корупції
Головне
Голова ВАКС Танасевич їздила на новорічну вечірку до суддів Вовка та Тупицького - ЗМІ
Олена Танасевич (Фото: ВАКС)
14 Січня 2021, 13:57
читать на русском

Голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" саме того вечора, коли там розважалися зокрема голова Конституційного суду Олександр Тупицький та голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк.

Про це повідомило Слідство.інфо.

За інформацією кількох джерел у правоохоронних органах, 23 грудня Танасевич  приїхала на передноворічну вечірку, організовану президентом НУ "Одеська юридична академія", колишнім нардепом-"регіоналом" Сергієм Ківаловим (досьє Сергія Ківалова) у київському представництві вишу.

На вечірці Танасевич була в одній компанії з Вовком (досьє Павла Вовка) та іншими впливовими суддями. Варто зазначити, що саме Антикорупційний суд розглядає справу підозрюваного судді Вовка щодо створення злочинної організації. Окрім Вовка на святкуванні був ще один топ-підозрюваний  у мантії — голова КСУ Тупицький.

Прикметно, що на цю ж вечірку завітали детективи НАБУ, які спробували вручити Вовку повістку на судове засідання. Суддя терміново покинув будівлю навіть не взявши верхній одяг (щоб переглянути це відео, розгорніть його на весь екран, оскільки воно зняте вертикально — ред.).

Журналісти зв’язалися з Танасевич, але та порадила звернутися до пресслужби і кинула слухавку.

У відповідь на запит Слідства.інфо ВАКС повідомив, що  увечері 23-го грудня Танасевич відвідувала згаданий інститут. У суді заявили, що вона приїхала "для обговорення організації онлайн-лекцій для студентів". Цікаво, що таке обговорення було призначене на 18.00.

Директор інституту Василь Фелик сказав журналістам, що не знає про проведення суддівської вечірки на території навчального закладу. Також він плутався у деталях, коли саме приїхала голова ВАКС до навчального закладу. Директор не зміг надати фото чи відео зустрічі Танасевич із викладачами, студентами та керівництвом інституту.

На запитання, що увечері 23-го грудня на території вишу робив суддя Вовк, директор Фелик сказав, що "будь-хто може ходити територією інституту, вона відкрита для відвідувачів".

Зауважимо, що наступного дня (12 січня) після надсилання інформаційного запиту до Вищого антикорупційного суду, на сторінках ВАКС та Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" майже синхронно з’явилися анонси онлайн-лекцій, у яких візьме участь Танасевич.

Нагадаємо, 6 січня ВАКС відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Напередодні суд відмовився примусово доставити на засідання суддю Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі, попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.