Голову однієї з виборчих комісій у Києві підозрюють у підробці результатів голосування

До протоколів підрахунку голосів внесли неправдиві відомості
Голову однієї з виборчих комісій у Києві підозрюють у підробці результатів голосування
Вибори 2020 року, члени виборчої дільниці зі списком виборців (фото: Парламент UA)
10 Червня 2021, 12:00
читать на русском

Голову однієї з дільничих виборчих комісій у Дарницькому районі міста Києва підозрюють у підробці результатів виборів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що повідомлено про підозру голові однієї з дільничних виборчих комісій у Дарницькому районі міста Києва за фактом підробки та використання підробленої виборчої документації (ч. 4 ст. 158-3 КК України) під час проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, голова комісії підробила та подала до територіальної виборчої комісії уточнений протокол підрахунку голосів, до якого внесла недостовірні відомості про отримання однією з політичних партій на 40 голосів більше, ніж фактично було віддано виборцями під час голосування на дільниці та встановлено результатами проведеного підрахунку голосів.

Злочинні дії виявили під час прийняття територіальною виборчою комісією уточненого протоколу дільничної виборчої комісії та оголошення результатів виборів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування у кримінальному проваджені триває.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила суддю одного з районних судів Дніпра, який організував схему отримання неправомірної вигоди за винесення неправосудних рішень.

Читайте також

1