Татаров особисто прибув до НАБУ щоби отримати підозру у справі "Укрбуду" - відео

Заступник голови Офісу президента стверджує, що ніхто з НАБУ його досі не шукав
Важливо
Татаров особисто прибув до НАБУ щоби отримати підозру у справі "Укрбуду" - відео
Олег Татаров (фото: УНІАН)
21 Грудня 2020, 14:48
читать на русском

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров особисто прибув до НАБУ для отримання підозри про фальсифікування експертизи у справі "Укрбуду".

Відповідне відео оприлюднив телеграм-канал Pavlovsky News.

Вийшовши з НАБУ Татаров черговий раз заявив, що справа проти нього сфальсифікована і її слід розцінювати як особисту помсту директора НАБУ Артема Ситника.

Також Татаров сказав, що інформація про те, що йому намагалися вручити підозру ще в п`ятницю є неправдивою. Мовляв, він того дня увесь час був на робочому місці і ніхто його не шукав.

Крім того, Татаров повідомив, що на час слідства переклав свої обов`язки на співробітника ОП задля уникнення маніпуляцій і розмов про те, що Татаров і президент Зеленський (досьє Володимира Зеленського) впливають на слідство.

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

Читайте також

НАБУ планувало затримати Татарова, однак операцію зірвала генпрокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової). Пізніше у її відомстві заявили, що спотворення НАБУ реальних фактів може свідчити про намагання приховати неефективність досудових розслідувань.

14 грудня Печерський суд Києва ухвалив передати справу, одним з фігурантів якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. рішення ухвалив скандальний суддя Сергій Вовк (досьє Сергія Вовка).

Читайте також

18 грудня стало відомо, що виконувач обов`язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав повідомлення про підозру заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову. Того ж дня журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела повідомив, що Татаров втік, щоби не отримувати підозру від НАБУ за звинуваченням у даванні хабаря у справі "Укрбуду".

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.