Татаров втік, аби не отримувати підозру від НАБУ – журналіст

Детективи НАБУ не знайшли Татарова ані вдома, ані на роботі
Важливо
Татаров втік, аби не отримувати підозру від НАБУ – журналіст
Олег Татаров (Фото: Liga.net)
18 Грудня 2020, 17:07
читать на русском

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров втік, щоби не отримувати підозру від НАБУ за звинуваченням у даванні хабаря у справі "Укрбуду".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що коли детективи приїхали до офісу президента, то з`ясували, що Татаров сьогодні не приходив на роботу. Також детективи не знайшли Татарова і за місцем проживання.

Врешті детективи передали підозру за місцем роботи Татарова, тобто до Офісу президента.

В Офісі президента своєю чергою ніяк не коментують зникнення Татарова та причини його відсутності на роботі.

Читайте також

Нагадаємо, менш ніж годину тому стало відомо, що виконувач обов`язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав повідомлення про підозру заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

НАБУ і САП повідомили заступнику голови Офісу Президента України про підозру у причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Нацгвардії. Він є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину, - йдеться в повідомленні.

Раніше про підписану підозру повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов. Він зокрема написав, що детективи отримали право на обшук помешкання і робочого місця Татарова,  також про те, що арешт Татарова при врученні повідомлення про підозру не передбачається.

Сам Татаров у своєму телеграм-каналі прокоментував інформацію ЗМІ. Він ще раз наголосив, що вважає Ситника злочинцем, який зводить з ним особисті рахунки. Татаров повідомив, що має наміри боротися до кінця, аби довести свою невинуватість.

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

НАБУ планувало затримати Татарова, однак операцію зірвала генпрокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової). Пізніше у її відомстві заявили, що спотворення НАБУ реальних фактів може свідчити про намагання приховати неефективність досудових розслідувань.

14 грудня Печерський суд Києва ухвалив передати справу, одним з фігурантів якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. рішення ухвалив скандальний суддя Сергій Вовк (досьє Сергія Вовка).

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.

1