Голову Полтавської ОДА відправляють керувати Харківщиною

Кабмін погодив кандидатуру нового голови Харківської ОДА
Важливо
Голову Полтавської ОДА відправляють керувати Харківщиною
Олег Синєгубов (Фото: Фейбук)
15 Грудня 2021, 15:55
читать на русском

Кабінет Міністрів України погодив кандидатуру Олега Синєгубова на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 15 грудня.

Указ президента про призначення слід очікувати найближчим часом.

Як відомо, Олег Синєгубов нині є головою Полтавської обласної державної адміністрації, але при цьому - корінний харків'янин. На своєму посту він з 2019 року і належить до категорії голів-ОДА – "довгожителів", оскільки обіймає свою посаду від початку каденції президента Зеленського.

Довідка:

Олег Синєгубов народився 10 серпня 1983 року у Харкові. Батько — агроном. Мати — бухгалтер.

Закінчив харківську загальноосвітню школу № 147.

2000 року — вступив на юридичний факультет до Харківського Університету внутрішніх справ. 2004 року — закінчив ХУВС із відзнакою та здобув кваліфікацію юриста.

З липня 2004 року по травень 2005 року працював слідчим слідчого відділення УМВС України на Південній залізниці.

З січня 2008 року по липень 2008 року — слідчий слідчого відділення ЛВ станція "основа" УМВС України на Південній залізниці.

У липні 2008 року звільнився зі служби заради наукової кар'єри.

З травня 2005 по грудень 2007 року — ад'юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ.

З серпня 2008 по березень 2009 року — старший викладач кафедри цивільноправових дисциплін ННІ права, економіки та соціології ХНУВС.

У 2008 році захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата юридичних наук за темою "Особливості цивільноправового захисту прав на гідність, честь та ділову репутацію працівників міліції".

З березня 2009 року по липень 2011 року — доцент тієї ж кафедри.

З липня 2011 року по листопад 2015 року — заступник декана з навчально-методичної роботи ННІ права та масових комунікацій ХНУВС. У 2013 році отримав вчене звання доцента кафедри цивільного права та процесу.

У 2015-му захистив докторську дисертацію на тему "Здійснення особистих немайнових прав фізичних осіб, що не досягли повноліття".

З листопада 2015 року по жовтень 2019 року  — декан факультету № 6 ХНУВС.

З вересня 2016 року — заступник голови спеціалізованої вченої ради з правом прийняття на розгляд та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) юридичних наук.

З 2018 року — член експертної ради Міністерства освіти і науки України. Автор більш ніж 70 наукових праць.

У 2018 році був претендентом на посаду судді Вищого антикорупційного суду України, але не пройшов конкурсний відбір.

2019 року під час виборів до Верховної Ради був довіреною особою кандидата в народні депутати від партії "Слуга народу" по виборчому округу № 180 девелопера Олексія Красова.

11 листопада 2019 року Президент України В. О. Зеленський призначив О.Синєгубова на посаду голови Полтавської обласної державної адміністрації.

Окрім викладацької та наукової роботи Олег Синєгубов також є власником ТОВ "Насіння Слобожанщини" та ТОВ "Синєгубов, Соболєв та партнери". Він є співзасновником кількох комерційних підприємств, серед яких: ТОВ "Віката", яка займається операціями з нерухомістю; ТОВ "Сібоней сервіс", видом діяльності якого є консультування з питань комерційної діяльності й керування, та адвокатського об'єднання "Раскосов Лойес Груп".

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський призначив чинного співробітника Служби безпеки України Віктора Микиту головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

1