Темпи захворюваності на коронавірус в Україні зростають, ситуація загрозлива - експерти

Ліжка з киснем і реанімаційні ліжка заповнені пацієнтами з коронавірусом на 10% і 15%
Головне
Темпи захворюваності на коронавірус в Україні зростають, ситуація загрозлива - експерти
Хворі на коронавірус в палаті інтенсивної терапії (Фото: УНІАН)
17 Серпня 2021, 15:47
читать на русском

Госпіталізації хворих на Covid-19 на чверть перевищують виписки. Гостра ситуація із захворюваністю спостерігається в 16 регіонах.

Про це на брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко.

Навантаження на систему охорони здоров'я прискорюється. За тиждень додатково вже 16% пацієнтів потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння-минулого тижня зростання було в 9%, - говорить Ганіченко.

Додатково, ліжка з киснем і реанімаційні ліжка заповнені пацієнтами з коронавірусом на 10% і 15%. Проте за словами експерта, це не є великими показниками, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею.

Повідомляється, що критична ситуація із захворюваністю фіксується в Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій, Житомирській областях, Києві, Запорізькій, Миколаївській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Київській, Полтавській, Закарпатській, Вінницькій областях.

Крім того, в Черкаській, Кіровоградській та Тернопільській областях фіксують зростання захворюваності.

Нагадаємо, штам коронавірусу "Дельта" виявили у 30 мешканців Полтавської області. 

Про те, як в Україні планують захищатися від "Дельта" штаму коронавірусу та чи рятує від нього вакцинація, читайте в матеріалі Парламент.ua: "Дельта" в Україні: коли українців накриє нова хвиля коронавірусу та як захиститися.

Читайте також

1