30 хворих зі штамом "Дельта" виявили у Полтавській області

Медики ізолюють людей, які контактували з хворими
Головне
30 хворих зі штамом "Дельта" виявили у Полтавській області
Лікарня Фото: УНІАН
16 Серпня 2021, 14:27
читать на русском

Штам коронавірусу "Дельта" виявили у 30 мешканців Полтавської області.

Як повідомляє обласна державна адміністрація, мутований штам COVID-19 шукали у 115-ти зразках, виділених у хворих на ковід і знайшли його у 30-ти хворих з різних територій Полтавської області.

Матеріал від хворих було відібрано з 6 по 10 серпня поточного року. Ці результати свідчать про циркуляцію (зараження) штамом Дельта на території Полтавської області. Особливостями штаму Дельта збудника COVID-19 є те, що людина, інфікована даним штамом, в середньому заражає більше людей, ніж інфіковані іншими варіантами. Цим пояснюється стабільне поступове зростання рівня захворюваності з другої половини липня 2021 року, - кажуть у Полтавському обласному центрі громадського здоров'я.

Зазначається, що медики виявляють та ізолюють осіб, контактних з хворими на "Дельту".

Медики рекомендують тим, хто ще не вакцинувався від COVID-19 і не має протипоказань, обов'язково вакцинуватися, оскільки це єдиний ефективний спосіб захистити себе та свою родину від негативних наслідків COVID-19.

Вакцина не може спричинити захворювання. Ваш організм може певним чином реагувати на вакцину, це означає, що ваше тіло вибудовує захист. Вакцина знижує вірогідність захворювання в рази. Навіть якщо щеплена людина все ж захворіє, недуга протікатиме в легкій формі або ж узагалі безсимптомно, - кажуть вони.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що станом на 12 серпня в Україні було виявлено 300 хворих на коронавірус, які заразилися штамом "Дельта".

У МОЗ України раніше назвали симптоми при зараженні дельта-штамом коронавірусу - найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також

1