Раніше такого не було - українська лікарка розповіла, чим особливо небезпечний штам "Дельта"

За пару годин хворий на "Дельту" з легкого стає реанімаційним хворим, - головна лікарка інфекційної лікарні Миколаєва
Ексклюзив
Раніше такого не було - українська лікарка розповіла, чим особливо небезпечний штам "Дельта"
Хворі на коронавірус в палаті інтенсивної терапії (Фото: УНІАН)
6 Серпня 2021, 13:37
читать на русском

У хворих на штам "Дельта" за дві-три доби розвиваються такі пневмонії, які раніше фіксували лише на 14-16 день протікання коронавірусної хвороби. Про такі особливості небезпечного штаму "Дельта" у своїх пацієнтів розповіла головна лікарка Миколаївського обласного центру лікування інфекційних захворювань Світлана Федорова.

Те, про що писали раніше вчені - про велике вірусне навантаження - ми це бачимо клінічно. Наведу приклад: у нас є хлопець 18 років, вже буде виписуватись, він буквально за дві доби потрапив на ШВЛ і провів на ньому десять діб. Була дуже велика зона ураження легень, - поділилася Світлана Федорова.

Окрім того, за словами Світлани Федорової, пацієнти із "Дельтою" фактично не втрачають нюх, натомість кишковий синдром та нудоту помічають частіше.

Раніше ми мали одну біду, коли люди думали, що застудилися десь під кондиціонером в машині, то тепер іншу - думають, що з’їли щось не те. А це все затягує час до госпіталізації.

Окрім того, дуже оманливі цифри сатурації. Прийшла людина до сімейного лікаря з сатурацієї 98, її навіть на рентген ніхто не спрямовує, просто кашляє людина. Потім минає дві-три години буквально і до 89-88 йде обвал сатурації вже вдома, викликається швидка й це вже фактично реанімаційний хворий. З попередніми штамами коронавірусу такого не було, - відзначила Світлана Федорова.

Нагадаємо:

Читайте також