Готуйтеся вдома помирати - Голубовська розповіла про переповнені лікарні

В Україні необхідно вводити жорсткий локдаун
Готуйтеся вдома помирати - Голубовська розповіла про переповнені лікарні
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
31 Березня 2021, 14:40
читать на русском

В Україні офіційну статистику коронавірусу можна множити на 10. Хворих у лікарні як на полі бою, кисневих апаратів не вистачає. Людям слід готуватись вдома помирати.

Про це відома лікарка Ольга Голубовська розповіла в інтерв'ю УНН. 

За її словами, зараз просто необхідно вводити жорсткий локдаун.

Ви бачите, що зараз ми без локдауну просто не обійдемося. Причому ввести його потрібно грамотно: поговорити з епідеміологами, максимально перевести всіх на роботу онлайн і школи теж - це один з розсадників інфекційних захворювань, - заявила вони.

Голубовська зазначила, якщо зараз грамотно накласти обмежувальні заходи, то все одно відділення інтенсивної терапії тижні три будуть переповнені. Тому усім потрібно залишатись дома, переходити на онлайн роботу і навчання, і залишити працювати тільки медперсонал.

У нас вже хворі покотом лежать, як на полі бою: і мертві, і живі. Це жах. Залишити працювати медичні установи і забезпечити їм обслуговування, - каже лікарка.

Читайте також

Вона також підкреслила, що виступала за всеукраїнський локдаун ще чотири тижні тому, оскільки бачила, що відбувається у лікарнях.

Зараз люди кричать про допомогу. Просять знайти хоч щось. Кисневого концентратора купити не можна. А ми не можемо знайти, тому що немає просто нічого. Біля хворих немає персоналу - відкрилися відділення, де кисень проведено, а немає санітарок, сестер - взагалі нікого, - розповідає Голубовська.

За словами лікарки, людям слід готуватись помирати вдома.


Контекст. У Національній академії наук спрогнозували розвиток третьої хвилі коронавірусу в Україні та число летальних випадків. Науковці зокрема констатували, що третя хвиля в Україні розвивається аналогічно до більшості країн Європи.

1