Гривня зміцнилась: Зеленський заявив про стабілізацію національної валюти

Багато для стабілізації гривні зробили партнери України
Головне
Гривня зміцнилась: Зеленський заявив про стабілізацію національної валюти
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
2 Лютого 2022, 17:55
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вдалося стабілізувати курс гривні попри інформаційне тло навколо України. Наша країна це зробила завдяки зваженим крокам всередині.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Я вважаю, що ми втримали ситуацію. Ми робили багато різних кроків, стабілізували гривню. І вважаю, що заспокоїли ринки. На сьогодні я з відповідальністю можу це констатувати. Ми бачимо, що відбувається укріплення національної валюти, – зазначив Зеленський.

За словами президента, відповідна розмова була проведена з головою Національного банку України Кирилом Шевченком.

Ми розуміємо, що буде завтра. Ми вийшли із ситуації, коли кожен ранок для нас є фінансовим ризиком. На сьогодні ми розуміємо, що ситуація стабільна, – сказав він.

Зеленський також зауважив, що багато для стабілізації гривні зробили партнери України, європейські лідери, які надали нашій країні фінансову підтримку. Це те також був сигнал для ринків, для інвесторів, що Європа вірить в Україну, у стабільну ситуацію, вірить у наш ринок і банківську систему, тому не треба виводити гроші.

Нагадаємо, що 27 січня офіційний курс долара до гривні в Україні встановив рекорд - американська валюта досягла семирічного максимуму.

Читайте також