Гризлов звинуватив Україну у "фактичному припиненні" виконання мінських домовленостей

Так політик відреагував на заяву Офісу президента щодо Вітольда Фокіна
Гризлов звинуватив Україну у "фактичному припиненні" виконання мінських домовленостей
Борис Гризлов Фото: rian.ru
30 Вересня 2020, 23:27
читать на русском

Представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов звинуватив Україну у "фактичному припиненні" виконання мінських домовленостей.

Як повідомляє російське агентство "ТАСС", Гризлов заявив, що "останні політичні рішення Києва спрямовані на продовження агресії проти Донбасу".

Постанову Верховної Ради про місцеві вибори, яка порушує мінські угоди, так і не скориговано. Як заявлено на сайті президента України: "Головною метою нашої делегації, як і всієї держави, є повернення виключно на українських умовах всіх тимчасово окупованих територій". Це принципово суперечить самій основі мінських угод, - сказав він.

За його словами, напередодні на нараді підгруп контактної групи представники київської делегації знову визнали, що постанова Верховної Ради порушує мінські угоди.

Читайте також

Спроби української сторони забалакати це принципово важливе питання виглядають негідно. Показовим є і рішення президента  Зеленського про виведення зі складу делегації України в контактній групі Вітольда Фокіна - єдиного професіонала, який називав речі своїми іменами, розумів і публічно озвучував важливість відповідального виконання українською стороною комплексу заходів, - підсумував Гризлов.

Зазначимо, така позиція Гризлова була оприлюднена після заяви Офісу президента щодо відсторонення Вітольда Фокіна від участі у Тристоронній контактній групі у Мінську.

Нагадаємо, 30 вересня Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

1