Грози, дощі та спека: якою буде погода 13 травня

Мешканців низки областей попередили про сильний вітер
Грози, дощі та спека: якою буде погода 13 травня
Погода, природа Фото: parlament.ua
12 Травня 2022, 16:29
читать на русском

Спека в Україні триватиме й у п'ятницю, 13 квітня, однак вона супроводжуватиметься сильним вітром та дощами з грозами.

Як повідомив Український гідрометеорологічний центр, найближчої ночі у північних, східних та Полтавській областях, а вдень у більшості західних, центральних та південних областей очікуються короткочасні дощі, місцями грози. На решті території без істотних опадів.

Вітер північно-західний, 5-10 м/с; у південних та східних областях південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 8-13 градусів, на Закарпатті та у південній частині 10-15; вдень в Україні 20-25, на півдні до 30 градусів.

У Київській області вночі прогнозується короткочасний дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 11-13, вдень 20-22 градуси.

Синоптики кажуть, що вода в р. Дніпро на гідрологічному посту в столиці 12 травня прогрілася до 15 градусів.

За даними УГМЦ, 13-14 травня в Україні, крім Сумської, більшості районів Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Житомирської, Чернігівської областей утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що завтра в Україну завітає холодний атмосферний фронт - повітря буде свіжішим, а температура повітря трохи знизиться.

Протягом дня у більшості областей України температура повітря становитиме 19-24 градуси. А у південній частині, окрім Запоріжжя та Криму, завчасні літні градуси ще затримаються, до 25-28 градусів.

Найближчої ночі дощі пройдуть у східних областях України. Завтра вдень опади з'являться у Карпатах. У горах дощі з грозами будуть сильними - обережно, хто там живе, добровільно чи вимушено перебуває. Ці карпатські дощі з грозами ще зачеплять прикарпатський регіон. Також вдень місцями невеликі дощі, локальні, пройдуть у південній частині, а також на Донеччині та Луганщині, - повідомила вона.

Діденко прогнозує, що на більшій частині території України 13 травня буде сухо.

Вітер за фронтом буде рвучким, поміняється із сьогоднішнього південно-західного на північно-західний, пориви до 15-18 метрів за секунду спостерігатимуться завтра на Сході та північному сході України. У Києві дощ з грозою пройде сьогодні ввечері, почуєте грім - не лякайтеся, - додала вона.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у 2022 році українців чекають температурні рекорди та погодні аномалії.

1