Грози, град та шквали: синоптик прогнозує погіршення погодних умов

До кінця тижня в Україні дощитиме
Грози, град та шквали: синоптик прогнозує погіршення погодних умов
Погода, дощ Фото: Рexels
11 Травня 2022, 16:49
читать на русском

З четверга, 12 травня, в Україні прогнозують погіршення погодних умов. У більшості областей очікуються дощі, град та сильні вітри.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

У четвер, 12 травня, вночі погода в Україні буде без опадів, а ось вдень активний холодний фронт із заходу принесе у західні, північні та місцями східні області короткочасні дощі з грозами, місцями не виключено випадання граду та шквалисте посилення вітру. У центральних та південних регіонах буде сухо, - сказав Ігор Кібальчич.

Зазначили, що завтра температура вночі буде від 8 до 13 градусів тепла, тоді як вдень від 20 до 25 градусів тепла, проте у південно-західній частині країни стовпчики термометрів покажуть +28.

У п'ятницю, 13 травня, у східних та західних областях пройдуть грозові дощі. На решті територій опадів не передбачається. Своєю чергою на Лівобережній Україні буде західний вітер 5 - 10 м/с, тоді як на Правобережжі буде 3 - 8 м/с. Вночі температура повітря становитиме від 9 до 14 градусів тепла, а вдень від 19 до 24 градусів тепла. У південних областях до +27.

На вихідні, 14 та 15 травня, очікується активізація циклонічної діяльності у зв'язку з чим на більшій частині території нашої країни пройдуть дощі у супроводі гроз, подекуди можуть спостерігатися шквали та випадання граду, - спрогнозував синоптик.

Проте температурний фон залишиться комфортним у більшості областей. Зокрема, нічні мінімуми будуть у межах 10-15 градусів тепла, а денні максимуми від 20 до 25 градусів тепла.

Нагадаємо, в Україні в травні опади будуть на 10 – 35% нижче за кліматичну норму, в результаті чого виникне ризик зростання лісових пожеж.

Читайте також

1