Очікується вітер до 15-20 метрів за секунду: синоптикиня про погоду на завтра

У більшості областей на поверхні ґрунту будуть заморозки
Очікується вітер до 15-20 метрів за секунду: синоптикиня про погоду на завтра
Вітер, флюгер (Фото: pexels)
9 Травня 2022, 15:49
читать на русском

У вівторок, 10 травня, синоптикиня прогнозує в Україні суху погоду, проте в деяких регіонах пориви вітру досягатимуть 15-20 метрів за секунду.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Але все ж більшість території України буде із сухою погодою завтра. Вітер у вівторок повіватиме з північного заходу, на Лівобережжі України його пориви досягатимуть сильних, до 15-20 метрів за секунду, включно з прибережними районами - хай безкомпромісні морські хвилі позаливають та позмивають усілякий непотріб від наших берегів, - сказала Наталка Діденко.

Вона зазначила, що невеликий дощ можливий в Карпатах, на Закарпатті, Сумщині, Полтавщині, Харківщині, а ввечері на Сході України.

Своєю чергою температура повітря вночі буде невисокою - +3-7 градусів, подекуди можливі заморозки на ґрунті. Вдень потепліє до +15-19 градусів, а на Закарпатті та на півдні Одеської області - до +18+22 градусів. У Луганській, Харківській, Сумській, Полтавській областях прогнозують +12-15 градусів.

У Києві 10-го травня погода передбачається сухою, свіжуватою та вітряною. Вночі +5 градусів, на околицях можливі й невеликі заморозки, завтра вдень +15 градусів, - спрогнозувала Діденко.
В Укргідрометцентрі попередили про заморозки 0-3° на поверхні ґрунту в усіх регіонах, крім більшості західних та південних областей вночі 10 та 11 травня. Зокрема, оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

Також 9-12 травня в Україні, крім Закарпатської та Івано-Франківської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, в Україні в травні опади будуть на 10 – 35% нижче за кліматичну норму, в результаті чого виникне ризик зростання лісових пожеж.

Читайте також

1