Перший рівень небезпечності в Україні: синоптики попередили про заморозки

Також оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Перший рівень небезпечності в Україні: синоптики попередили про заморозки
Погода, роса Фото: Anthony з Pexels
5 Травня 2022, 16:03
читать на русском

Погіршення погоди очікується в Україні 6 травня. Оголошено жовтий рівень небезпечності.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, 6 травня вночі в Україні, крім заходу та узбережжя морів, на поверхні ґрунту, заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).

Крім того, синоптики попередили, що 6 травня у більшості західних, Житомирській, Київській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Миколаївській областях діятиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 7 травня він діятиме по всій Україні, крім Закарпатської та Івано-Франківської областей.

У п'ятницю, кажуть синоптики, антициклональний характер погоди забезпечить малохмарну погоду.

Відповідно вночі, внаслідок вихолоджування поверхонь, ще у більшості регіонів спостерігатимуться заморозки на ґрунті, проте в денні години травневе сонце вже добряче прогріватиме приземний шар повітря до приємних весняних значень температури, - йдеться у повідомленні.

Опадів синоптики не обіцяють. Лише в Криму, вдень на Закарпатті, Прикарпатті та Волині короткочасний дощ,  місцями гроза. Вітер південно-східний, у південно-східній частині - північно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі у західних областях та на узбережжі морів 4-9 градусів тепла, на решті території 1-6 тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3. Вдень в Україні 14-19 градусів тепла, на заході 20-24.

У Київській області теж без опадів, вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура по області вночі 1-6 тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3, вдень 14-19 тепла. У Києві вночі 4-6 тепла, вдень 16-18 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що завтра найтепліше буде в західних областях України - до 23 градусів.

Найхолоднішою передбачається найближча ніч на північному сході України - Сумщина, Полтавщина, Харківщина, тут подекуди заморозки 0-3 градуси, - каже вона.

За її прогнозом, протягом дня в Україні переважатиме тепла погода, стовпчики термометрів піднімуться до +14+19 градусів, в західних областях +17+23 градуси.

Діденко повідомила, що найближчими днями погоду України значною мірою визначатиме антициклон, тому в більшості областей істотні опади малоймовірні. Значні дощі можливі 8 та 9 травня - через Україну проходитиме атмосферний фронт.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.