Грузія направила ноту протесту МЗС України через тури в окуповану Абхазію

Україна вважає таку поведінку компанії неприйнятною
Грузія направила ноту протесту МЗС України через тури в окуповану Абхазію
Міністерство закордонних справ України, МЗС України (фото: УНІАН)
13 Серпня 2021, 18:32
читать на русском

Грузія направила ноту протесту Міністерству закордонних справ України. У Тбілісі невдоволені діяльністю української туристичної компанії через організацію турів в окуповану Абхазію.

Про це заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко у коментарі виданню РБК-Україна.

МЗС підтверджує отримання ноти посольства Грузії в Україні щодо організації туристичною фірмою "Кулуар" турів до тимчасово окупованої території Грузії - Абхазії, - сказав він.

За його словами, Україна поважає та незмінно підтримує суверенітет та територіальну цілісність Грузії в міжнародно визнаних кордонах.

Ніколенко зазначив, що Україна теж потерпає від агресії та тимчасової окупації своїх територій Росією, тому подібну діяльність фірми "Кулуар" вважають неприйнятною.

Крім того, відповідні органи державної влади вже займаються питанням роботи цієї туристичної компанії. Зокрема правоохоронці, задля "з’ясування усіх обставин та визначення можливих правових наслідків".

Нагадаємо, що німецький канцлер Ангела Меркель вважає, що ситуація в Білорусі, на сході України і в Криму, Придністров'ї, Південній Осетії, Абхазії, Нагірному Карабасі і, звичайно, в Сирії та Лівії більш ніж тривожна.

Читайте також

1