Грузія незмінно підтримує територіальну цілісність України - МЗС

Уряд Грузії готовий долучитися до міжнародної підтримки України у різних форматах
Грузія незмінно підтримує територіальну цілісність України - МЗС
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
8 Квітня 2021, 11:40
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з главою Міністерства закордонних справ, віцепрем'єр-міністром Грузії Давідом Залкаліані загострення Росією безпекової ситуації на Донбасі та в окупованому Криму.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

У середу, 7 квітня, Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) провів телефонну розмову з Залкаліані, у якій розповів про дії Росії на сході держави та в Криму.

Міністр наголосив на небажанні РФ підтвердити відданість режиму припинення вогню. Росія активно стягує війська до кордону з Україною та інтенсивно поширює пропаганду, яка розпалює ворожнечу та спотворює дійсність.

Читайте також

Своєю чергою, Залкаліані висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінну підтримку Грузією її суверенітету і територіальної цілісності. Грузія готова долучитися до міжнародної підтримки України у різних форматах для стримання російській агресії.

Глави МЗС окремо обговорили підготовку до установчого саміту Кримської платформи, проведення якого планується 23 серпня в Києві.

Нагадаємо, що США та низка країн-партнерів по НАТО обговорили ситуацію в Україні в умовах посилення військової активності Росії. Сторони підтримали євроатлантичні устремління Києва.

1