Гудименко розповів, як повинні працювати повії в Україні

Це повинна бути така ж послуга, як і масаж
Ексклюзив
Гудименко розповів, як повинні працювати повії в Україні
Юрій Гудименко під час акції біля Офісу президента (фото: пресслужба ДемСокири)
7 Липня 2021, 17:47
читать на русском

Співзасновник партії "Демократична сокира" Юрій Гудименко вважає, що декриміналізація секс-роботи в Україні можлива, тому що вона вже декриміналізована.

Про це Гудименко сказав в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

На запитання журналіста, чи виступає Гудименко за легалізацію чи декриміналізацію проституції, або навпаки, щоб карали клієнтів, які до них звертаються, той зазначив:

По перше, декриміналізація секс-роботи в Україні можлива, тому що вона вже декриміналізована. За це у нас передбачений адміністративний штраф, а кримінальним в Україні є тільки сутенерство. По-друге, ми не хочемо переходити до шведської моделі: до криміналізації клієнта, тому що це призводить до колосальної проблеми з секс-рабством, яке у Швеції зараз виглядає неймовірно критично.

Зокрема він вважає, що логіка в тому, що повинна бути така ж послуга, як і масаж. Повинна бути юридична формула, за якою людина працює.

Секс-працівниця чи працівник повинен проходити медичне обстеження, платити податки і спокійно обслуговувати людей, які хочуть отримати те, що вони хочуть отримати. Хто від цього постраждає, якщо воно все відбувається за взаємною згодою?, - наголосив Гудименко.

За його словами, щодо сутенерства повинна бути логічна стратегія. Оскільки такої в нашої держави такої немає.

Я навіть не можу зараз точно сказати, який повинен бути перелік дій, тому що я банально не знаю, які законопроєкти чи зміни до законодавства у нас будуть ухвалені за наступний рік. Але з того, що можна реально зробити вже: за пів року запустити відкритий ринок секс-роботи, який буде приносити і гроші в бюджет, і різко зменшить кількість криміналу та пов’язаних з цим злочинів, - зазначив співзасновник партії.

Нагадаємо, у цій же розмові Гудименко сказав, що "Демсокира" планує потрапити до Ради на наступних виборах.

Читайте також