Хабарів не брала: Венедіктова подала до суду на журналістку й детектива НАБУ - відео

Генпрокурорка подала позов про захист честі, гідності і ділової репутації
Хабарів не брала: Венедіктова подала до суду на журналістку й детектива НАБУ - відео
Ірина Венедіктова (фото: УНІАН)
3 Березня 2021, 20:53
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова подала в суд на телеведучу Яніну Соколову і гостя її студії агента НАБУ Євгенія Шевченка через програму, в якій йшлося про справу ексміністра екології Злочевського.

Про це журналістка і детектив НАБУ повідомили на своїх сторінках у Фейсбуці.

За словами Соколової, справа стосується інтерв'ю "таємного агента НАБУ" Євгена Шевченка для програми "Соромно".

У передачі йшлося про 6 млн доларів хабаря за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського.

У передачі Шевченко стверджував, що Венедіктова намагається цю справу "загасити". Причинами такого вчинку, на думку детектива НАБУ є те, що у Злочевського є величезні гроші і йому "є за що купувати наших чиновників". Шевченко також стверджував, що Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) отримала хабар від Злочевського, щоб закрити справу.

Читайте також

Соколова зазначила, що їй "дивно бачити позов пані генпрокурорки проти неї як проти журналіста".

Не знаю, чому я фігурую як "відповідач". Інтерв'ю - це спілкування журналіста з гостем. Моя справа питати. Відповідає в інтерв'ю гість, - зазначила Соколова.


Контент. 12 червня 2020 року перший заступник голови Державної податкової служби Києва Микола Ілляшенко з подільниками дав хабар НАБУ і САП в 5 мільйонів доларів за закриття справи проти ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського (за ч. 5 ст. 191 ККУ - привласнення, розтрата майна і ч . 3 ст. 209 ККУ - відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом).

Серед групи осіб, що давали хабар, фігурують один з керівників групи компаній, афілійованої зі Злочевським, Андрій Кіча та довірена особа Злочевського, колишній керівник одного з департаментів УКРІНФОРМ України Олена Мазурова. 5 мільйонів доларів були призначені керівникам НАБУ і САП, ще 1 мільйон доларів Ілляшенко, Кіча та Мазурова збиралися поділити між собою.

1