Венедіктова відкрила кримінальну справу проти нардепа Новинського

На депутата звели справу щодо незаконного заволодіння майном
Венедіктова відкрила кримінальну справу проти нардепа Новинського
Народний депутат Вадим Новинський (фото: УНІАН)
10 Грудня 2020, 11:21
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова відкрила кримінальне провадження проти позафракційного депутата Верховної Ради України Вадима Новинського.

Про це повідомили в Офісі генпрокурорки, передає РБК-Україна.

24 вересня було відкрито кримінальне провадження на виконання рішення Печерського районного суду Києва.

В Офісі генпрокурорки повідомили, що досудове розслідування в виробництві щодо справи Новинського здійснює територіальне управління Державного бюро розслідувань, яке розташоване в Києві.

Читайте також

ТОВ "Гратант" подало заяву до суду з проханням відкрити справу проти депутата. За словами представників ТОВ "Гратант", Новинський (досьє Вадима Новинського) протиправно заволодів майном мережі супермаркетів "Амстор", зокрема заставним та іпотечним майном "Укрексімбанку".

Зазначимо, що у вересні 2019 року ВРУ скасувала депутатську недоторканність, але кримінальне провадження проти народних депутатів може відкрити тільки генеральний прокурор України.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливої брехні в електронній декларації генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової). Справу закрили, оскільки Конституційний суд України скасував відповідальність за цей злочину.

Також раніше повідомлялось, що чоловік генеральної прокурорки Венедіктової Денис Колесник звільнився з посади заступника начальника Департаменту кіберполіції, отримав 750 тисяч гривень від Кіберполу і продовжив їздити на роботу.

Пізніше у кіберполіції України розповіли про причини звільнення та поновлення на посаді чоловіка Венедіктової Дениса Колесника.

1