Кіберполіція пояснила звільненння і поновлення на посаді чоловіка Венедіктової

За що Денису Колеснику виплатили при звільненні 750 тисяч грн у відомстві не пояснили
Важливо
Кіберполіція пояснила звільненння і поновлення на посаді чоловіка Венедіктової
Чоловік генпрокурорки України Денис Колесник (Фото: Нацполіція)
20 Листопада 2020, 20:13
читать на русском

У Кіберполіції України розповіли про причини звільнення та поновлення на посаді чоловіка генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, Дениса Колесника.

Про це йдеться у відповіді департаменту Кіберполіції на запит Радіо Свобода.

Поліцейський при звільненні має здати посаду, здати наявну службову документацію, спеціальні засоби, зброю, матеріальні цінності, закріплені за поліцейським, не пізніш ніж через місяць від дня отримання витягу з наказу, - пояснює кіберполіція.

Саме тому Колесник після звільнення перебував на території департаменту. Також поліцейський був на території установи під час співбесіди на зайняття вакантної посади заступника керівника департаменту кіберполіції, на яку його і призначили.

Також у департаменті зазначили, що звільнення і нове призначення були необхідні, оскільки посаду Колесника перевели до категорії державних службовців.

Задля наближення підрозділів кіберполіції до громадськості, у першу чергу відходу від стереотипу "каральної функції" поліції до надання послуг… ухвалене рішення низки організаційно-штатних змін у структурі департаменту кіберполіції Нацполіції України, одна з яких – атестовану посаду заступника начальника департаменту, який відповідальний за напрямок надання сервісу, перевести в ранг державної служби,- йдеться у поясненні.

Саме тому "поліцейську" посаду Колесника скоротили, а "цивільну" наново створили. 1 жовтня на нову посаду оголосили конкурс.

Для участі у конкурсі отримали 11 заяв від охочих, однак у співбесіді безпосередньо брали участь лише четверо, в тому числі й Колесник, досвід та морально-ділові якості якого виявилися найкращими. Відтак чоловік Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової) переміг у відборі.

Читайте також

Нагадаємо, днями стало відомо, що чоловік генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової Денис Колесник звільнився з посади заступника начальника Департаменту кіберполіції, отримав 750 тисяч гривень від Кіберполу і продовжив їздити на роботу.

1