Хакери отримали доступ до даних про вакцину Moderna

Зламано систему Європейського агентства лікарських засобів
Хакери отримали доступ до даних про вакцину Moderna
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
15 Грудня 2020, 11:10
читать на русском

Хакери отримали доступ до даних про вакцину від американської компанії Moderna під час злому системи Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

В EMA раніше заявили що їх атакували хакери та отримали доступ до документів, повʼязаних із розробкою вакцини від коронавірусу компаніями Pfizer і BioNTech.

Тоді у Pfizer і BioNTech повідомили, що були вкрадені документи, пов'язані з розробленою ними вакциною від коронавірусу. Однак залишалося невідомим, чи торкнулася атака документів по препарату від Moderna.

Читайте також

Тепер організація заявила, що деякі документи, пов'язані з попередніми переговорами з американською компанією Moderna про їх вакцині, були незаконно вкрадені і зараз вони займаються розслідуванням цього інциденту за допомогою правоохоронних органів, повідомляє Reuters.

За даними фахівців, атаки пов'язують з Північною Кореєю, Південною Кореєю, Іраном, В'єтнамом, Китаєм і Росією.

Moderna своєю чергою повідомила, що у її представленні до ЕМА не було персональних даних учасників клінічного дослідження та даних про ідентифікованих учасників.

Нагадаємо, 10 грудня стало відомо, що хакери атакували сервер Європейського агентства лікарських засобів (EMA) і отримали доступ до документів, які стосуються вакцини від COVID-19 виробництва компанії BioNTech.

1