Хакери викрали у поліції Нової Зеландії біткоїнів на 45 тисяч доларів

Криптовалюту правоохоронці планували використовувати для проведення спецоперації
Хакери викрали у поліції Нової Зеландії біткоїнів на 45 тисяч доларів
Хакер (фото: Pexels)
12 Липня 2021, 14:02
читать на русском

Хакери у Новій Зеландії викрали з криптовалютного гаманця поліції біткоїни, які  правоохоронці планували використовувати для проведення онлайн-операції.

Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на місцеву поліцію.

Повідомляється, що поліцейські планували використовувати криптовалюту в ході розслідування, пов'язаного з відмиванням грошей. Однак замість цього операція закінчилася тим, що цифрові активи правоохоронців (вартістю у 45 тисяч доларів) потрапили в руки зловмисників і були переміщені з гаманця в невідомому напрямку.

Під час службової перевірки було встановлено, що поліцейські не забезпечили належного рівня захисту криптовалютного гаманця.

З приводу розкрадання біткоїнів було порушено кримінальну справу, але поки правоохоронцям не вдалося встановити, хто саме стоїть за атакою і куди були переміщені кошти.

Нагадаємо, 7 липня бразильця Клаудіо Олівейру, який називає себе "королем криптовалюти", затримали за звинуваченням у незаконному привласненні приблизно 300 млн доларів, які належать інвесторам. Рахунки Олівейри та його помічників заблокували.

Читайте також наш матеріал: Нові хакерські атаки на США: що стоїть за зухвалістю Кремля

Читайте також

1