Хакери зламали українську мережу аптек та вимагають викуп у біткоїнах

Керівництво АНЦ вирішило відмовитися платити кібертерористам
Хакери зламали українську мережу аптек та вимагають викуп у біткоїнах
Хакер (фото: Pexels)
12 Жовтня 2021, 15:51
читать на русском

Кібертерористи зламали систему інформаційного захисту компанії "Аптечна мережа АНЦ" (Аптека низьких цін) та вимагають викуп у біткоїнах.

Про це повідомив генеральний директор холдингу Микола Щербина на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, вранці 11 жовтня він отримав повідомлення: "Вас зламали, заплатіть "Х" BTC, щоб отримати доступ до ваших маршрутизаторів".

Група професійних хакерів-вимагачів зламала систему інформаційного захисту компанії, заблокувала роботу сайту, вирубила Інтернет в аптеках і запропонувала заплатити викуп за можливість продовжити роботу, - зазначив Щербина.

Він написав, що з колегами та акціонерами ухвалили "принципове рішення" не платити викуп хакерам.

Навіть попри понесені та можливі збитки, не вести жодних переговорів з кібертерористами та тим більше не платити їм, адже це по суті зміцнює їх "бізнес" і відкриває можливості для нових атак. Навпаки, ми зараз робимо все можливе для упіймання злочинців і притягнення їх до відповідальності. Паралельно, наша команда працює над відновленням інфраструктури, яка швидше за все займе кілька днів, - розповів власник мережі аптек АНЦ.

Тим часом сайт мережі аптек досі (станом на 15 год. 50 хв. 12 жовтня) недоступний. Для користувачів надходить повідомлення: "Нам дуже шкода, але наразі сервіс інтернет-замовлень недоступний. Ми працюємо не покладаючи рук, щоб виправити ситуацію і повідомимо вас про відновлення роботи у нашому Viber боті".

Нагадаємо, на початку жовтня кіберполіціянти викрили українського хакера у здійсненні вірусних атак на понад 100 іноземних компаній.

Читайте також

1