Хакеру, який здійснив рекордну крадіжку криптовалют, запропонували півмільйона винагороди

Платформа Poly Network заявила, що хакер здійснив кібератаку з метою виявлення вразливості в системі
Хакеру, який здійснив рекордну крадіжку криптовалют, запропонували півмільйона винагороди
Хакер, кібератака (фото: Pexels)
14 Серпня 2021, 22:39
читать на русском

Платформа з обміну криптовалютами Poly Network запропонувала пів мільйона доларів винагороди хакеру, який її зламав і викрав криптовалют на 600 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Poly Network вважає хакера "білим капелюхом" — так на комп’ютерному жаргоні називають фахівців, які здійснюють кібератаки на системи з метою виявити в них вразливості, а не задля особистої наживи.

У заяві платформи зазначається, що гроші хакеру запропонували під час переговорів про повернення вкрадених криптовалют. Poly Network повідомила, що хакер відповів на пропозицію, але не уточнила, чи погодився він взяти гроші.

Раніше повідомлялося, що 10 серпня хакери зламали блокчейн-платформу Poly Network та вивели з неї криптовалюти на понад 600 мільйонів доларів. Було виведено 2 858 токенів криптовалюти Ethereum (на 267 мільйонів доларів), 6 610 токенів Binance (252 мільйони доларів) та токени USDC у мережі Polygon на майже 85 мільйонів доларів.

Пізніше платформа звернулася до зловмисника з відкритим листом, в якому заявила, що від його дій постраждали "десятки тисяч" власників криптовалюти. На наступний день зловмисник почав повертати крадені токени.

За даними Reuters, співзасновник аналітичної фірми Elliptic, яка спеціалізується на блокчейн-технологіях, Том Робінсон припускає, що хакери не знайшли способів вивести викрадені активи. Тому і вирішили, що повернути їх буде безпечніше.

За інформацією платформи, хакери повернули 342 млн доларів криптовалюти. У них залишаються токени Ethereum на суму 258 млн доларів.

Читайте також