Харківська область посилює карантин: що заборонено

Забороняється приймання відвідувачів у кінотеатрах
Важливо
Харківська область посилює карантин: що заборонено
Коронавірус (фото: Pexels)
18 Березня 2021, 13:28
читать на русском

На території Харківської області з 18 березня посилюють карантинні обмеження. Зокрема, школярі переходять на дистанційне навчання і забороняються масові заходи.

Про це повідомляє Харківська ОДА.

Дистанційно рекомендується навчати учнів загальноосвітніх закладів області, окрім учнів 1-4 класів. При цьому, якщо в початкових класах будуть виявляти випадки СOVID-19, їм також рекомендуватимуть переходити на дистанційну форму навчання, - йдеться у повідомленні.

У звичному режимі навчатимуться учні спеціальних, санаторних закладів, закладів спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, навчально-реабілітаційних центрів - за умови дотримання ними відповідних санітарних та протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учнів.

Закладам професійної та професійно-технічної освіти, фахової передвищої та вищої освіти також рекомендовано перейти на дистанційну форму навчання з 18 березня, - зазначається в ОДА.

Читайте також

Згідно з рішенням регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, забороняється проведення масових заходів за участю понад 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або відкритої території.

Також не можна заповнювати зали, де відбуваються такі заходи, більш ніж на половину.

Крім того, забороняється приймання відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненням понад 50% місць.

Також на території області заборонили роботу спортивних залів та фітнес-центрів, які не забезпечують можливість розміщення 1 особи на 10 кв. м, басейнів – більш ніж 4 особи на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 - для групових.

Нагадаємо, що міський голова Києва Віталій Кличко пояснив, які карантинні обмеження діятимуть у столиці від 20 березня до 9 квітня під час локдауну.

Більше читайте про дистанційне навчання у нашому матеріалі: Посилення карантину: які області переходять на дистанційне навчання

1