Спалах коронавірусу в Україні триватиме до кінця квітня - МОЗ

Степанов розповів, чи введуть в Україні загальнонаціональний локдаун
Спалах коронавірусу в Україні триватиме до кінця квітня - МОЗ
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
18 Березня 2021, 11:19
читать на русском

В Україні поки не вводитимуть локдаун через спалах коронавірусу. Проте українці повинні суворо дотримуватись карантинних вимог.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав у коментарі ТСН.

Я не вважаю, що нам зараз потрібен загальнонаціональний жорсткий карантин. Якщо буде більше звернено уваги саме на карантинні обмеження, які діють на території регіону, щоб не допустити ситуацію до "червоного" рівня. Якщо вже область перейшла у цей рівень, то важливо виконувати ті правила, які дає Міністерство охорони здоров'я, - вважає міністр.

Читайте також

Також очільник МОЗ додав, що спалах коронавірусу в Україні триватиме до кінця квітня.


Контекст. 17 березня через погіршення ситуації з коронавірусом Міністерство охорони здоров'я оновило перелік карантинних зон: чотири регіони "червоні", 16 - "помаранчеві" та чотири - "жовті".

На "червоному" рівні епідеміологічної небезпеки перебувають Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Житомирська області.

При цьому у "помаранчевій" зоні - вже 16 регіонів: м. Київ, Київська, Вінницька, Волинська, Хмельницька, Тернопільська, Львівська, Одеська, Полтавська, Сумська, Запорізька, Донецька, Луганська, Миколаївська, Херсонська, Черкаська, Хмельницька та Чернігівська області.

Детальніше про прогнози лікарів та економістів читайте у нашому матеріаліСитуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.

1