Харків`янин збирав інформацію про українські військові об`єкти і передавав їх до РФ (фото, відео)

Злочинця утримують під вартою
Харків`янин збирав інформацію про українські військові об`єкти і передавав їх до РФ (фото, відео)
Фото: СБУ
31 Січня 2022, 19:43
читать на русском

Контррозвідники Служби безпеки України викрили учасників агентурної мережі спецслужб РФ. Зловмисник із Харкова збирав інформацію щодо новітніх українських систем зброї для передачі країні-агресору.

Про це повідомили в СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що представник терористичної організації "МДБ ДНР" завербував мешканця Харкова для збору таємної інформації. Куратором операції був кадровий співробітник ФСБ РФ.

Агент мав збирати дані про місця базування і переміщення підрозділів правоохоронних органів, а також інші дані у сфері оборони. Отриману інформацію він передавав електронними каналами зв’язку представникам псевдоспецслужб так званої "ДНР" та співробітникам ФСБ РФ.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ не допустили витоку інформації із закритих дослідницьких програм в оборонній сфері, яку ворожий агент намагався здобути в одному із інститутів Харкова.

Правоохоронці затримали зловмисника у середмісті Харкова. Наразі агенту повідомлено про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 Нагадаємо, командира розвідувально-диверсійної групи "ДНР", який збирав інформацію про ЗСУ та підбирав "кадри" для терористів, було засуджено до 9 років позбавлення волі.

Читайте також