"Х*їпедія" замість Вікіпедії: Маск зробив чергову скандальну заяву

Уже певний час між Ілоном Маском та керівником "Вікіпедії" Джиммі Велсом триває публічна суперечка, яка переростає в образи
"Х*їпедія" замість Вікіпедії: Маск зробив чергову скандальну заяву
23 Жовтня 2023, 23:57
читать на русском

Скандальний американський мільярдер Ілон Маск вдався до чергової провокації у своїй соцмережі Х, в минулому відомої як Twitter. Цього разу він запропонував перейменувати "Вікіпедію" на "Х*їпедію".

Вже певний час між Ілоном Маском та керівником "Вікіпедії" Джиммі Велсом триває публічна суперечка. Велс критикує Маска за те, що він почав продавати за гроші "синю галочку" верифікації облікових записів у Твітері.

"Ілон Маск видалив усі основні функції, завдяки яким можна навіть віддалено відрізнити справжніх журналістів від фейків", – написав він у своєму Твітері кілька днів тому.

Будьте завжди в курсі: читайте нас у Telegram

Спочатку Маск у  своєму твіттері попросив "пофіксити вікіпедію", а сьогодні опублікував пост, в якому висловив сумнів, що "Вікіпедія" потребує такої кількості грошей, які вона збирає через пожертви.

"Ви коли-небудь замислювалися, чому Фонд Вікімедіа хоче стільки грошей? Це, звичайно, не потрібно для роботи Вікіпедії. Ви можете буквально розмістити копію всього тексту на своєму телефоні! Отже, на що гроші? Допитливі уми хочуть знати…" – написав Маск, натякаючи, що "Вікіпедії" не потрібна велика кількість дороговартісних серверів.

А згодом Маск видав черговий твіт:

"Я дам їм мільярд доларів, якщо вони змінять назву на Х*їпедія", – написав він, додавши скріншот з оголошенням-проханням "Вікіпедії" про донати.

Нагадаємо, X (Twitter), як і обіцяв Ілон Маск, став платним для нових користувачів соціальної мережі. Щоправда, поки що лише у двох країнах. Наразі платну версію тестують для нових облікових записів у мережі в Новій Зеландії та на Філіппінах.

Читайте також