Хмарно, дощі, сонце - синоптики про погоду до кінця травня

У більшості областей температура повітря підніметься до 25 градусів
Хмарно, дощі, сонце - синоптики про погоду до кінця травня
Парасолька Фото: Matheus Bertelli з Pexels
25 Травня 2021, 07:12
читать на русском

В останній тиждень травня погода у багатьох регіонах України знову буде мінливою та вологою.

Як повідомляє Український гідрометцентр, циклон, що зараз розміщується над північно-східною частиною України, 25 травня вже покине її межі - з заходу потроху почне поширюватись вплив поля високого атмосферного тиску (або ж антициклону), тому на завтра опади на більшій частині території країни вже припиняться.

Але антициклон також не затримається надовго над Україною. Загалом цього тижня атмосферні процеси будуть доволі динамічними, - кажуть синоптики.

25 травня на більшій частині території країни вже переважатиме погода без опадів. Лише вночі у східних, вдень у західних областях пройдуть короткочасні дощі, місцями можливі грози.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, у західних областях вдень вітер південно-східного напрямку, 7-12 м/с, подекуди можливі пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вночі становитиме 7-12, вдень 20-25 градусів.

Читайте також

За даними синоптиці Наталки Діденко, дощовий циклон піде з України вже 25 травня.

Температура повітря впродовж 25-го травня коливатиметься в межах 20-25 градусів. У західних областях очікується сильний вітер.

У Києві 25 травня буде сонячно та тепло - 22 градуси.

На тижні Україною перекочуватимуться періодичні дощі з грозами, буде тепло, +20+25 градусів з невеликими коливаннями, а на Сході та південному сході навіть спекотно, +25+30 градусів, - розповіла Діденко.

Нагадаємо, синоптики українського гідрометцентру прогнозують холодний початок літа, дощовий червень і посуху у липні-серпні.

1