Хочуть контролювати морські шляхи: окупанти зміцнюють свої сили на острові Зміїний

Загроза ворожих ракетних ударів з акваторії Чорного моря по Україні є високою
Хочуть контролювати морські шляхи: окупанти зміцнюють свої сили на острові Зміїний
Острів Зміїний / Фото: УНІАН
24 Травня 2022, 12:14
читать на русском

Російські окупанти намагаються посилити свої сили на острові Зміїний для того, щоб контролювати морські шляхи в Чорному морі.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

Ніч проти 24 травня в Одесі пройшла без обстрілів, однак загроза ворожих ракетних ударів з акваторії Чорного моря по території регіону висока. Втім, Сили оборони півдня України надійно виконують поставлені бойові завдання, - сказав Сергій Братчук.

Він зазначив, що окупанти хочуть створити блокаду портів Великої Одеси, посилити контроль над морськими торговельними шляхами в Чорному морі. Зокрема, для цього вони стягнули ППО на острів Зміїний та підготували комплекси С-400 на північно-західному узбережжі тимчасово окупованого Криму.

За словами Братчука, корабельне угрупування рф продовжує маневрувати в Чорному морі, зокрема десантні та кораблі-носії крилатих ракет, тому всім областям України можуть загрожувати ракетні удари.

Нагадаємо, начальник ГУР  МО України Кирило Буданов в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив, що острів Зміїний має стратегічне значення для України. Тому наші військові боротимуться за острів стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також

1