Холод зникне: синоптики про погоду на 19 травня

Потепління не дійде лише до східних областей
Холод зникне: синоптики про погоду на 19 травня
Погода, природа Фото: Anna з Pexels
18 Травня 2022, 14:06
читать на русском

Суттєве похолодання, яке накрило Україну 18 травня, зникне так само несподівано, як і настало.

Як повідомляє синоптиця Наталка Діденко, вже 19 травня почнеться процес потепління.

Сьогоднішній холод завтра відступить з України.

За її прогнозом, вдень у четвер у більшості областей країни прогнозується 16-23 градуси, подекуди у західних областях повітря прогріється до 25 градусів.

Лише трохи холоду ще залишиться у східних областях України, там буде +12+16 градусів. Вітер віятиме з північного заходу, все ще очікується рвучким, часом сильним, лише на Заході України вітер буде слабшим, - каже вона.

Що стосується опадів, то дощі завтра пройдуть у східних областях та у південній частині України. На решті території переважатиме суха погода.

У Києві також потепліє. Температура повітря сягне 21 градусу. Вітер північно-західний, поривчатий, до 12 метрів за секунду. Дощу не буде.

Така стримана весна нам на руку, бо спека точно зараз нікому не потрібна, а тимчасові похолодання не такі вже й сильні, щоб не захиститися від них своєчасним помірним теплом і надією на хороше літо, - додала Діденко.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Однак слід очікувати частих дощів, подекуди з грозами.

1