Похолодання прийде в Україну: синоптики про погоду 18 травня

Оголошено перший рівень погодної небезпечності
Похолодання прийде в Україну: синоптики про погоду 18 травня
Погода, природа Фото: Anna з Pexels
18 Травня 2022, 08:07
читать на русском

В Україні сьогодні значно погіршиться погода. Зокрема, очікуються заморозки на поверхні ґрунту.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр у ніч на 19 травня у західних областях (крім Закарпаття), у Житомирській, Вінницькій областях на поверхні ґрунту заморозки від нуля до трьох градусів. Діятиме перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптики прогнозують, що сьогодні вдень в Україні, крім західних областей, очікуються невеликі дощі. Вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Повітря має прогрітися до 13-18 градусів.

У Київській області вдень можливий невеликий дощ. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вдень 13-18 градусів. У Києві до плюс 15 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що "в середу заходить похолодання".

Удень найхолодніша погода передбачається у центральних областях, у північній частині, в Карпатах, горах Криму та в Приазов'ї: +10+15 градусів. На решті території України очікується у денні години +14+18 градусів. Періодичні дощі пройдуть повсюди, окрім західних областей, - пише вона.

Вітер буде поривчастим,  північного напрямку.

У Києві вдень повітря прогріється лише до 10-12 градусів, ймовірний дощ.

У другій половині дня середи переважатиме суха сонячна погода. Холодна погода супроводжуватиметься сильним вітром - одягайтеся тепліше, - каже Діденко.

Синоптиця пообіцяла, що потепління швиденько відновиться - вже у четвер очікується 16-23 градуси.

Синоптики УГМЦ кажуть, що вихідні в Україні будуть дощовими, проте теплими. У більшості областей нарівні з грозами і зливами температура повітря сягатиме до 20-24 градусів.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Однак слід очікувати частих дощів, подекуди з грозами.