Хто замінить Шуфрича: парламент визначився з головою комітету

Нестора Шуфрича замінить Ярослав Юрчишин
Хто замінить Шуфрича: парламент визначився з головою комітету
Ярослав Юрчишин
6 Грудня 2023, 14:44
читать на русском

Регламентний комітет проголосував за винесення в сесійний зал постанови про обрання новим головою комітету з питань свободи слова Ярослава Юрчишина.

Про це повідомляє "Главком".

Комітет проголосував за кандидатуру Ярослава Юрчишина.

Шість членів комітету проголосували "за", в тому числі четверо представників від "Слуги народу", представник "Батьківщини" (Андрій Пузійчук), та "Платформи за життя та мир" (Михайло Папієв), ще троє утрималося.

Постанову про розгляд кандидатури від "Європейської солідарності" Ростислава Павленка, зареєстровану цією фракцією, комітет навіть не розглядав.

Нагадаємо, Комітет з питань Регламенту 20 вересня розглянув постанову про відкликання нардепа Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова. До обрання нового голови, його обов`язки виконує Євген Брагар.

Депутат "Слуги народу" Євгеній Брагар відомий своїми скандальними висловами. Так, Брагар написав на волонтерку заяву у поліцію за дискримінацію російської мови. А згодом він порадив пенсіонерці "продати собаку", щоб сплатити рахунки за газ.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Суд заарештував нардепа Шуфрича на 2 місяці.

Під час обшуків у Шуфрича виявили герби Російської імперії, ордени з георгіївськими стрічками та кітелі. Також під час обшуків у Шуфрича СБУ виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

1