Чи можна жінкам ходити до церкви у критичні дні: пояснення

Сучасна церква не вважає візит до церкви з місячними гріхом
Чи можна жінкам ходити до церкви у критичні дні: пояснення
церква
22 Грудня 2023, 21:52
читать на русском

Чи можна до церкви з місячними? Напевно кожна вірянка чула або сама ставила собі таке питання, адже існує багато різних думок і помилок щодо цієї тези.

Про це пише УНІАН.

Існує думка, що жінці під час місячних не можна ходити до церкви, ставити свічки, причащатися, відвідувати хрестини і похорон. Така заборона заснована на Писанні Старого Завіту, в якому говориться, що під час менструації жінка вважалася "нечистою" і всі, хто до неї торкався, теж ставали "нечистими".

Сучасна церква закликає не надавати значення обмеженням і вимогам Писань Старого Завіту. Священники нагадують, що в Новому Завіті Ісус Христос своїми вчинками змінив деякі старозавітні норми.

Прикладом служить випадок, коли Ісус торкався мертвих і воскрешав їх. Крім того, він підтримав жінку, яка "страждала кровотечею". Вона торкнулася його одягу в надії на зцілення. Якщо жінка з менструацією змогла доторкнутися до одягу Сина Божого і бути зціленою, то чому вона не може увійти до церкви під час місячних?

Отже, чи можна при місячних ходити до церкви і ставити свічки? Звичайно, так. Жіночий організм створений Богом, тому не може бути "нечистим" через такі фізіологічні процеси як місячні. Також в сучасній церкві не існує заборон на відвідування в критичні дні хрестин, похорону або причастя.  Запам'ятайте, нічого страшного і ганебного немає в тому, що ви сходили до церкви з місячними.

Читайте також

1