Ілон Маск хоче виселити людей з Землі через "ядерний Армагеддон"

Мільярдер планує зробити людство багатопланетним
Ілон Маск хоче виселити людей з Землі через "ядерний Армагеддон"
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
24 Листопада 2021, 04:03
читать на русском

Засновник космічної компанії SpaceX Ілон Маск хоче переселити людей на Марс через загрозу "ядерного Армагеддону" і падіння комети. Відтак, на його думку, людство потрібно позбавити від цієї планети.

Про це Маск розповів під час засідання Ради з космічних досліджень і Ради з фізики та астрономії національних академій, наголосивши на бажанні створити постійні бази на Марсі.

Своєю чергою мільярдер стурбований "цивілізаційними ризиками, які ми потенційно можна знизити", але людство зробити багатопланетним.

Якщо ви будете чекати занадто довго, то Земля стане непридатною для життя. Так що в кінцевому підсумку ми всі, очевидно, мертві, – сказав він зі смішком.

Як вважає Маск, перші кілька поїздок на Марс можуть бути дуже небезпечними й складними, якими свого часу були перші експедиції з перетину Атлантики.

Раніше мільярдер вже говорив, що підкорення Марсу - заняття не для людей зі слабкими нервами. Оскільки це складна і важка робота, а також є великі шанси там загинути.

При цьому Маск наполягає на тому, що найбільші небезпеки для людства (наприклад, падіння комети або астероїда, які він так часто любить згадувати) ті, від яких можуть захистити продукти його ділових активів. Розробник також виділив викиди вуглецю в атмосферу і танення арктичних льодів, додавши, що він "ймовірно, менш панікер, ніж більшість", коли справа стосується навколишнього середовища.

На людське вимирання також можуть вплинути зміни клімату, а також "завжди є старий добрий ядерний Армагеддон".

Нагадаємо, що засновник американської космічної компанії SpaceX Ілон Маск взяв участь в онлайн-нараді з молодшим сином, на ім'я X Æ A-12.

Читайте також

1