Ілон Маск: колонізація Марса почнеться за 5-10 років

Маск планує побудувати на Марсі цілі міста-колонії
Ілон Маск: колонізація Марса почнеться за 5-10 років
Ілон Маск (фото: spacex.com)
5 Лютого 2022, 05:19
читать на русском

За словами засновника компанії SpaceX Ілона Маска, наразі колонізація Марса майже не можлива, адже саме відправлення людей на "червону планету" може коштувати 1 трлн доларів, а для нормальної життєдіяльності людям необхідне медичне обладнання та засоби комунікації.

Про це Маск сказав під час інтерв'ю для вченого Лекса Фрідмана.

Ми не можемо колонізувати Марс, бо поки що це занадто дорого. На цей момент відряджання людей на Марс сьогодні коштуватиме 1 трлн доларів. Річ у тім, що однієї ракети недостатньо, людям потрібне медичне обладнання, засоби комунікації, - пояснив Маск.

Засновник космічної компанії SpaceX планує у майбутньому побудувати на Марсі цілі міста-колонії, які використовуватимуть підземні гідропонні ферми. Це означає, що рослини вирощуватимуть не на ґрунті, а на поживних речовинах. Такі ферми працюватимуть на сонячній енергії. Це допоможе отримати необхідні умови для вирощування сільськогосподарських культур і, відповідно, забезпечить людей на Марсі їжею.

За словами Маска, висадку людей на Червону планету він планує розпочати протягом наступних 5-10 років.

Нагадаємо, генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що для компанії цього року важливіше розробка робота-гуманоїда Tesla Bot (кодова назва Optimus), ніж нові моделі електричних автомобілів.

Читайте також

1