Ілон Маск не бачить потреби у створенні метавсевіту

За словами мільярдера, ніхто не хоче почепити телевізор собі на ніс
Ілон Маск не бачить потреби у створенні метавсевіту
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
24 Грудня 2021, 07:22
читать на русском

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив про те, що не бачить потреби у створенні метавсесвіту і висміяв цю ідею, заявивши, що навряд чи хтось "захоче повісити телевізор собі на ніс".

Про це повідомляє Business insider.

Я не впевнений, що куплюся на весь цей метавсесвіт. Хоча люди багато говорять про це – Web3, - заявив Маск.

Він висміяв припущення про те, що люди охоче носитимуть гарнітури доповненої або віртуальної реальності протягом тривалого часу, просто щоб "поблукати віртуальним ландшафтом".

Маск також додав, що в дитинстві йому говорили не сидіти надто близько до екрана телевізора, оскільки це шкідливо для зору. Життя ж у метавсесвіті передбачає носіння окулярів віртуальної та доповненої реальності.

За словами бізнесмена, він не може уявити, щоб хтось носив екран перед обличчям весь день і не хотів його знімати. "Стає незручно весь день тримати цю штуку прив'язаною до голови", - додав Маск.

Він також зазначив, що вважає, що світ далекий від того, щоб зникнути у метавсесвіті. Разом з тим він не виключив можливості того, що його заперечення ідеї метавсесвіту може здатися аналогічним тому, як на початку 1990-х багато хто заперечував ідею розвитку інтернету.

Є деяка небезпека, що все справді так. Але поки що я не можу уявити собі переконливу ситуацію з метавсесвітом. Я не розумію цього. Можливо, у майбутньому зможу, але поки що не розумію, - підсумував Маск.

Нагадаємо, що засновник космічної компанії SpaceX Ілон Маск хоче переселити людей на Марс через загрозу "ядерного Армагеддону" і падіння комети. Відтак, на його думку, людство потрібно позбавити від цієї планети.

Читайте також

1