Ілон Маск очолив рейтинг найбагатших людей світу за версією Forbes

Вперш Маск увійшов до списку Forbes у 2012 році
Важливо
Ілон Маск очолив рейтинг найбагатших людей світу за версією Forbes
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
5 Квітня 2022, 19:12
читать на русском

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск вперше очолив рейтинг найбагатших людей світу за версією Forbes.

Про це йшлося у статті Forbes.

Після чотирьох років, коли Джефф Безос очолив щорічний список мільярдерів світу за версією Forbes, з'явився новий номер один: Ілон Маск. За оцінками Forbes, 50-річний Маск, генеральний директор електромобілів Tesla і ракетної компанії SpaceX, має 219 мільярдів доларів — на 48 мільярдів більше, ніж Безос, який посів друге місце, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що вперше Ілон Маск увійшов до рейтингу мільярдерів Forbes у 2012 році. Тоді він посів 190-те місце,  його статки становили два млрд доларів.

Маск зобов'язаний своїм статусом найбагатшої людини світу зростаючою (і нестабільною) ціною акцій Tesla. Йому належить приблизно 21% компанії, але більше половини своєї частки він віддав під заставу кредитів. За оцінками Forbes, його акції та опціони становили 183 мільярди доларів на 11 березня, навіть після того, як знизили його частку, щоб взяти до уваги позики, - додали в повідомленні.

На третьому місці у рейтингу - Бернар Арно та сім'я (158 млрд дол), його основний актив - група компаній Louis Vuitton Moët Hennessy.

Нагадаємо, гендиректор Tesla Ілон Маск минулого року пожертвував акцій компанії на суму в 5,7 мільярда доларів США на благодійність.

Читайте також