Ілон Маск планує імплантувати мікрочипи людям наступного року

Його імплантуватимуть у мозок
Ілон Маск планує імплантувати мікрочипи людям наступного року
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
8 Грудня 2021, 18:21
читать на русском

Технологічна компанія з мозкового інтерфейсу, яка належить Ілону Маску, планує почати імплантувати свої мікрочипи людям наступного року.

Про це повідомили в Insider.

Neuralink, співзасновником якого був Маск у 2016 році, розробляє чіп, який буде імплантований у мозок людей, щоб одночасно записувати та стимулювати мозкову активність. Він призначений для медичних застосувань, таких як лікування серйозних травм спинного мозку та неврологічних розладів, - йшлося в повідомленні.

За словами Ілона Маска, мікрочип буде безпечним та надійним, а також його можна безпечно вилучити з людини.

Нагадаємо, у лютому фахівці стартапу Neuralink вживили в мозок мавпи спеціальний чіп для зв'язку з комп'ютером. Раніше Маск повідомив, що схожий пристрій успішно імплантували в мозок свині.


Розробкою мозкових чіпів займається стартап Neuralink, який винахідник Ілон Маск створив у 2017 році. У липні 2019 року компанія провела презентацію, на якій повідомила про перші кроки при розробці чіпів для комунікації мозку і комп'ютера.

Президент Neuralink Макс Ходак розповів, що чіпи - це невеликий пристрій з майже 3,1 тис. мікроелектродів. За його словами, за допомогою імплантації такого чіпа паралізовані люди зможуть силою думки управляти комп'ютером або смартфоном.

1