Ілон Маск розповів, скільки податків заплатить в 2021 році

Маск сплатить більше податків, ніж будь-який американець в історії США
Ілон Маск розповів, скільки податків заплатить в 2021 році
Ілон Маск (фото: spacex.com)
20 Грудня 2021, 08:59
читать на русском

Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив, що сплатить близько 11 мільярдів доларів податків у 2021 році.

Про це інженер написав у Twitter на тлі тривалої дискусії про те, як оподатковувати надбагатих людей.

Для тих, хто цікавиться, я заплачу понад 11 мільярдів доларів у вигляді податків у цьому році, — сказав американський бізнес-магнат у недавньому твіті про податки, які він заплатить.

Творець Dogecoin Шибетоші Накамото також підтримав Маска, який знову і знову висловлював свою підтримку криптовалюті. Накамото зацікавився урядом США і підкреслив його лицемірство, коли мова йшла про Маска.

  • Треш-уряд: "Платіть свою частку".
  • Ілон: "Добре, тут буквально більше, ніж будь-хто платив за всю історію".
  • Треш-уряд: "Вау, який халявник, тепер, будь ласка, дайте нам більше грошей, і ми надрукуємо ще 2,5 трильйона з повітря".

Як пише BusinessToday.In, це не перший випадок, коли Маск підіймає тему сплачених ним податків. Минулого тижня сенатор-демократ від штату Массачусетс Елізабет Уоррен заявила, що США повинні змінити свою систему оподаткування, щоб Маск міг "фактично платити податки і припинити вивантажувати всіх інших".

Але навіть цей твіт не залишився без відповіді Маска: "І якби ви відкрили очі на 2 секунди, ви б зрозуміли, що цього року я сплачу більше податків, ніж будь-який американець в історії. Не витрачайте все відразу... О, чекай, ти вже зробив".

Також Ілон порівняв сенаторку Уоррен з матір’ю друга, яка безпричинно розгнівалася на всю групу друзів. А в одному зі своїх твітів мільярдер звернувся до неї як "сенатор Карен".

Ти нагадуєш мені, коли я був дитиною, і розгнівана мама мого друга просто випадково кричала на всіх без причини, — написав Маск у Twitter. Далі він написав: "Будь ласка, не називайте мене менеджером, сенаторе Карен".

Нагадаємо, що Ілон Маск отримав звання "Людина року" в галузі науки одразу від двох світових видань - Time і Financial Times.

Читайте також