Ілон Маск захопив монополію у новій космічній економіці

У Європейському космічному агентстві схвильовані та закликають його стримати
Ілон Маск захопив монополію у новій космічній економіці
Ілон Маск (фото: spacex.com)
7 Грудня 2021, 14:38
читать на русском

Голова Європейського космічного агентства (ESA) Йозеф Ашбахер вважає, що американський мільярдер Ілон Маск захопив монополію у новій космічній економіці, оскільки SpaceX володіє половиною активних супутників у світі.

Як повідомляє Financial Times, Ашбахер закликав лідерів ЄС стримати монополію Маска.

За словами глави ESA, мільярдер "починає встановлювати власні правила" у космосі через відсутність скоординованих дій з боку європейських країн". Тому, як вважає Ашбахер, лідери ЄС повинні бути зацікавлені у забезпеченні всім компаніям однакові можливості на космічному ринку.

Ашбахер переконаний, що Ілон Маск може захопити й повну монополію на космічному ринку, якщо країни ЄС погодяться допомагати його компанії. Оскільки масштаби Starlink настільки великі, що дрібним компаніям майже неможливо конкурувати у цій галузі.

У нас одна людина володіє половиною активних супутників у світі. Це просто не вкладається у голову. Де-факто він (Ілон Маск – ред.) встановлює власні правила, – наголосив Ашбахер.

Нагадаємо, що засновник космічної компанії SpaceX Ілон Маск хоче переселити людей на Марс через загрозу "ядерного Армагеддону" і падіння комети. Відтак, на його думку, людство потрібно позбавити від цієї планети.

Читайте також

1